در جریان ساخت یک نرمافزار افراد زیادی دخیل هستند و از مهندسان گرفته تا مدیران تولید، طراحان بصری و آزمون کنندگان بخش های مختلف نرم افزار در جریان توسعه آن حضور دارند. با این وجود گفته می شود که در کنار حضور تمامی این افراد، ممکن است محصول نهایی برای استفاده توسط کاربر بهترین گزینه نباشد.
این نکته به آن دلیل است که سوالات فراوانی در مورد رفتارهای انسانی مطرح میشود و بررسی های صورت گرفته در بازار نمیتواند به طور کامل پاسخ آنها را بدهد. زمانی که صحبت از ساخت نرمافزارهای سازمانی به میان میآید، به گفته «جیمز هاروی» از مدیران ارشد شرکت SAP، این سوال مطرح میشود که «مردم به شکل شخصی یا به کمک یک گروه برای مواجه شدن با یک مشکل اقدام میکنند؟»
هاروی به عنوان معاون ارشد مرکز SAP SuccessFactors فراتر از چشمانداز کارمندان حوزه فناوری این مسئله را بررسی میکند تا پاسخ آن را بیابد. مرکز SAP SuccessFactors یک گروه ویژه را شامل میشود ده ها دانشمند و متخصص علوم رفتاری در آن مشغول به کار هستند و به صورت ویژه اعمال صورت گرفته توسط مشتریان SAP را زیر نظر میگیرند. این گروه رفتار مشتریان بالقوه را مانیتور می کنند و با افرادی که با نرم افزارهای این شرکت کار می کنند نشست های مختلف می گذارند.
هاروی در این خصوص گفت: «آنها طراحی نمیکنند، آنها کدهای نرم افزاری نمی نویسند، آنها هیچ اقدامی را در رابطه با نرم فزار انجام نمیدهند. این افراد روی مطالعات انسانی و تعامل با مشکلات تمرکز دارند».
باید توجه داشت که استفاده از متخصصان علوم مردم شناسی و دانشمندان رفتارگرا برای کمک به طراحی های فناوری مفهوم جدیدی محسوب نمیشود. چند دهه قبل مرکز Xerox PARC از محققان علوم اجتماعی کمک گرفت تا آنها به طراحی ماشین های کپی کمک کنند. از شرکت های بزرگ در حوزه فناوری که در این زمینه گام برداشتند می توان به دل، مایکروسافت و اینتل اشاره کرد که از مدت ها قبل دانشمندان علوم مردم شناسی را در اختیار داشتند.
در این میان دو سال قبل شرکت Cognizant حدود ۴۹ درصد سهام شرکت ReD Associates را که به شکل تخصصی در زمینه تحلیل رفتارهای انسانی فعالیت میکرد، خریداری کرد. این دو شرکت هم اکنون همکاری های استراتژیک گسترده ای با یکدیگر دارند و نتیجه این همکاری ها ارایه خدمات IT بهتر بوده است.